Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na úvod

16. 3. 2013

 Hi, miláčkové. Hlásím se po dlouhé době a já vím, urvěte mi hlavu, s novým projektem.Tady v úvodu vám to trochu přiblížím. 

Před nějakým časem, jsem narazila na knihu Milenec z Temnot. První moje myšlenka byla, co za hovadinu to bude, a to když jsem viděla ten laciný český přebal. Ale jak se říká, nedej na první dojem a tak jsem si knihu na zkoušku koupila. Jaké překvapení na mě čekalo hned na prvních stránkách. Vůbec by mě nenapadlo, že kniha bude o upírech. a už vůbec by mě nenapadlo, že tato kniha o upírech bude erotická, hororová a zároveň detektivnía dobrodružná. Celou knihu jsem přečetl ajedním dechem a stala se na ní doslova závislou. Okamžitě jsem začala hledat další, když jsem zjistila, že kniha má několik pokračovaní.s Nadšením jsem si je kupovala dál a dál, až jsem se dostala do bodu, kdy jsem se stala totálně oddaná a závislá jak knihám, tak samotné spisovatelce. Přečetla jsem celou řadu deseti knih a nyní čekám, až se do češtiny přeloži nově dopsaná, jedenáctá a doufám, že ne poslední, kniha cyklu (ságy). J.R.Ward a její paranormální erotické romány, mě pohltily, přivlastnily si mě a už nepustily.

Jak už jsem zmínila, je to o upírech. Lépe řečeno o Bratrstvu upírů, které žije v našem světě, kde se snaží neprozradit svou rasu. Tak jako každá rasa, mají svého vůdce(v tomto případě krále Wratha), různá odvětvý rasy, jako je "glymera" ( což je něco jako naše aristokracie), civilisty( což jsou normální občané upíří rasy) , Vyvolené, které jsou nejčistší krve předurčené spojit se a plodit děti s válečníky rasy, kterým se říká Bratři( ti jsou velice ctění, neboť ochraňují rasu jak před lidmi, tak před přirozenými nepřáteli "Bezduchými."). Bezduší jsou tvorové, které předali svoji duši Omegovi (postava, která stvárňuje něco jako naše Satana) a ten jim na oplátku dal nesmrtelnost a nadměrnou sílu, aby se vůbec mohli s udatnými a obřími Bratry utkat (Průměrný Bratr měří kolem 195 cm a váží něco kolem 125 kilo.) Opakem  Omegi je jeho sestra Stvořitelka, která hraje úlohu naše boha. Upíří rasa se  kní modlí, může ji navštívit v její Svatyni na Druhé straně, což je něco jako jiná dimenze v naší dimenzi.

Každá kniha náleží jednomu z Bratrů Bratrstva, nebo alespoň jejich přátelům. každá kniha v kostce je o problémech a vývoji rasy, ale také o vývoji vztahů mezi Bratry a to nejdůležitější, o nalezení družky, jež každý Bratr, kterému je kniha věnována, v knize hledá a najde. Ať už za jakých koliv podmínek.

První kniha patří Wrathovi( králi) a Beth( Ellisabeth, kříženkyni člověka a upíra).

Druhá kniha patří Bratru Rhageovi a Marry ( lidské ženě, do které se Rhage bezhlavě zamiloval a již udělala Stvořitelka nesmrtelnou)

Třetí kniha náleží Bratru Zsadistovi, který je společnesky velmi zamrzlý a emocionálně zledovatělí, jež najde lásku v náruči upírky z glymery Belle ( jež mu počne dcerku Nallu)

Čtvrtá kniha náleží Bratru Butchovi (kdysi člověkem, ale vzhledem k tomu, že jeho vzdálená krev náleží příbuzným Wratha, ho- bez kousnutí, protože tak to v těchto knihách nechodí- přemění na upíra a zapojí do Bratrstva) a jeho nalezené lásce z oblasti glymery, Marise

Pátá kniha slouží Bratru Vishousovi a jeho lidské shellan(družka ve Staré řeči) doktorce Jane( ze které se na konci knihy stane duch)

Šestá kniha vypráví o Bratru Phurym ( jež je pokrevní dvojče/bratr Zsadista) a jeho družce z řad Vyvolených- Cormie

Sedmá kniha vypráví o temném kříženci upíra a symphata( což je další rasa) Rehvengeovi(pokrevní bratr Belli) a jeho družce Ehleně( kdysi členka glymery, v současnosti sestřička v upírské nemocnici)

osmá kniha náleží Bratru Johnovi ( který nevěděl, že je upírem a je převtělením Daria- Bratra Bratrstva, který umřel na začátku první knihy / pokrevní otec Beth a nyní, po převtělení, které zařídila Stvořitelka, ale bez vzpomínek, pokrevní bratr Beth, neboť mají stejnou krev) a jeho družce Xhex( kříženkyni symphatha a upíra)

Devátá kniha patří kupodivu ženě a to dvojčeti Bratra Vishouse- Payne a jejímu lidskému druhovi Mannelovi ( který je současně přítel doktorky Jane a současně má též předky z řad upírů, jako Butch, ale je pořád člověkem)

Desátá kniha patří mé lásce, Bratru Tohrmentovi, který v průběhu prvních knížek přišel o svou družku Wellesandru, zbláznil se a zmizel, než ho opět přitáhl zpět padlý anděl Lassiter ( miluju ho xD) a který současně s Wellsie poskytli domov Johnovi, než se plně přeměnil na Bratra) a jeho znovu nalezené schopnosti vášnivě milovat a to padlou členku glymery Autumn(jíž toto jméno dal Tohr / a která je zároveň pokrevní matkou Xhex)

A zmiňovaná jedenáctá kniha, která v březnu vyšla v Americe, náleží Qhuinnovi a Blaylockovi, Johnovým blízkým přátelům a mužům, kteří se navzájem milují, ale je to velmi těžké.

 

Wardová se nebojí žádných homosexuálních akcí, takže není divu, že i vztah mezi Butchem a Vishousem je na lehce homosexuální bázy, neboť se stanou nejlepšími přáteli a jeden bez druhého se neobejdou. Každá kniha se věnuje jednomu náležitému členovi Bratrstva, ale zároveň se děj proplétá i mezi ostatními členy a jejich družkami. Od druhé půlky knihy se už více připravuje půda pro dalšího učinkujícího v dalším díle, ale děj se nijak závratně neposouvá, všechno se děje v průběhu dvou let, tuším. 6ádné přeskakování, žádné popohánení. Krásný plynulý děj. Výjimkou je Tohrment, jehož život, který v knihách, tuším ve třetím-čtvrtém díle, v knihách končí a už se neobjevuje, musí být zrekapitulován, tudíž je jeho kniha rozdělena na čtyři roční období, během nichž se shrnuje druhý rok, od začátku jeho útěku, po jeho příchod zpět.

Knihy jsou fascinující a skěvle napsané. Nechybí tam vtip, neboť někteří z Bratrů jsou vtipálkové, nechybý tam spousta sexu, jemuž se oddávají se svými družkami, ani smutek z jejich pohnutých osudů, neboť žádný z Bratrů neměl svůj život v minulosti ani přítomnosti lehký. Nechybí tam ani sadomaso, spousta krve a nahlédnutí do zvyků a namlouvání. jako celek to působí fantasticky a jen málo které knize se povede mě rozbrečet. Wardové se to povedlo a to klobouk dolů. Knihy mě vzaly za srdce a nedám na ně v žádném případě dopustit.

Je to svět ve světě se svými vlastními pravidly.

 

A proto jsem se rozhodla na to napsat FF, neboť jsem chtěla být součástí jejího světa. Vím, že nemůžu napodobit- a ani nechci- její styl psaní a pojetí daných bytostí. Ale musela jsem myšlenky a nápady v mé hlavě, zrealizovat. Snad se vám to bude líbit a předem upozorňuji, že v textu je pouze můj styl ( přiznávám, trochu jsem se snažila psát jako ona, abych uchovala Bratrům jejich charakter, se kterým jsou tak výjimeční). Bavte se a doufám, že se mi aspoň z části povedlo zachovat vše tak, jak má být. x)

 

 

tools_of_the_demon_hunter_by_swat_strachan-d2xb88l.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář