Jdi na obsah Jdi na menu
 


NAS*ANÁ NAKU

28. 2. 2012

 

 

Miláčci, mám pro vás jednu obrovskou a pro mě téměř na zhroucení zprávu. Před časem, když mi odešel Teruki(můj Hápečko) tak si Naku pořídla Toriho(SOny Vaio) všechno si přetáhla z Terukiho do Toriho, aby Terukiho paměti ulevila, protože už byl chudáček celý zaplněný a navíc je to už důchodce, tlačítka má vytrhaná, když sem se ho snažila čistit a je několikrát nedopatřením politý, takže většina tlačítek, nefunguje(mám k tomu krasavci přídavnou klávesnici přes USB) takže si zasloužil ulehčit.

Zkrátka jsem si všechno, až na nějaký písničky, přetáhla do Toriho, který má o něco větší paměť a o to horší procesor, prostě a jednoduše, Teruki je za 60 000 držák jako kráva a Tori za 20 000 už je trochu jebka, ale s větší pamětí... ale prostě Teruki je moje zlatíčko..

Logicky by se tudíž dalo předpokládat, že když si někdo koupí new lap top s tím, že ho bude denně využívat, jako třeba Naku na knihu a povídky a obrázky a tak různě, že prostě poběží... chyba, jaká obrovská, ohromná chyba!!!!!

Tori se stal členem domácnosti,hmm v červenec-srpen-září, teď už nevím, ale někdy v tomhle období. Fungoval dobře, nic se na něm nedělo, všechno běželo, jak má, hry se mi na něm nesekali a prostě zářivě svítil svým žabím vzhledem. Je to ta nejnovejší, neonová řada Vaio, co přímo neonově fosforeskuje, což byl asi důvod, proč mě tak učaroval. už nikdy nedám na vzhled.

Včera, když jsem si tam dávala nabít Kiru(mp3) a kdy jsem řádila kvuli dalšímu přesunu termínu operace, prostě najednou... "bouchnul".. naběhla černá obrazovka s tím, že operační systém něco. Po hodině a půl nějakýho snažení, z mojí strany, kdy jsem chytla hysterický záchvat, protože sem věděla, že je dost zle, sem myslela, že umřu, nic se nestalo. Tori prostě "umřel". spustila se jen úvodní obrazovka a pak mě to odkazoalo na okna se systémem a bla bla bla. Prý chyba hardweru nebo čeho a bla bla bla.

Tori je naštěstí ještě v záruce, takže jsme ho šli reklamovat. Když jsme tam dneska kolem jedný hodiny přijeli, Naku chytl další srdeční záchvat. S absolutním strohým klidem jí na pokladně oznámili, že "Ne, data nezálohujeme, vymažeme." prostě že při opravě všechny data smazají.... představila sem si, co všechno tam mám ,kolik rozepsaných povídek, knížku, se kterou už jsem téměř ze čtvrtiny hotová a jsem s ní už tak daleko, že sem na sebe strašně hrdá a hlavně fotky, fotky, kde mám zachycenou Olívii ze dne, kdy mi umřela, poslední fotka, kdy ještě žila, svojí těhotnou sestru, koncert Orochi, chvilku s Lunou, obrázky, které jsem nastahovala od dob, kdy sem se to naučila(a že sem hacker přes stahování obrázku) prostě úplně, úplně všechno... celý můžj život a všechno, co pro mě bylo důležité..

Byla jsem v pokušení se jim tam na místě rozbrečet, ale nechtěla jsem jim dát tu šanci. zatnula sem zuby a radši zírala nepřítomně do země, uchem poslouchala, co s Torim dělají... do toho všeho, mi nejspíš Tori odpálil i telefon, takže všechny fotky z N9tky, které mám jen na ní a na Torim, sou v hajzlu. protože ani na Nokii se zálohování dat, nevztahuje.

Zkurvení tentonoc, kdo tam na reklamacích dělá a jejich pravidla. Potom, co nás s tátou odkázali na nějakýho specialistu přímo ve Vaio, který nás navede po telefonu, pokud to nebude nic vážného, eventuelně si pro to přijede a do 4 dnů opraví akdesi co si... prý že pokud to budeme chtít záloovat, ta data, že jedině u specializovaných firem a za 6 000...my nemáme ani na jídlo, natož vydat tolik peněz za data...Toriho sme si tedy vzali k sobě a Naku si šla koupit klávesnici, protože Tori dokázal odpálit 2 myše a klávesnici dohromady za 4 000 od Logitechu... opravdový mistr.

Jakmile se dostali před Elektroworld, Naku se na parkovišti rozbrečela takovym stylem, až jejího otce popadnul amok. nebyla sem k zastavení a tak vzal telefon a zavolal našeho, opravdu, díkySatanovi za něj,panu Havránkovi, mistrovi přes PC, který nám, co já si od mala pamatuju, vždycky zachránil všechno.

 Takže jsme k němu během deseti minut dojeli a on, je mimochodem pěknej a takovej ťuťu, si sednul do auta a tam to s tátou rozebírali. prý že to nemusí být pevný disk, jak nám tvrdili ve wordu, ale že mohl spadnout systém, nebo stačí, aby nefungovalo jedno blbý procento a nenaběhne to celý. prostě nefunguje kousíček, negunguje to celý. a řek, k obrovský úlevě Naku, že by se mohlo podařit zazálohovat všechny data. Byl by to prý problém, kdyby se Tori vůbec nespustil, že to by se mu to pak asi zazálohovat nepovedlo, ale když naběhne obrazovka " Vaio" tak že by to neměl být problém...

Jsem mu neškutečně vděčná za to, že s kladnym přístupem a s úsměvem na tváři řekl, že se mu to nejspíš podaří. tenhle chlápek je bezkonkurenční profík přes tohle to a nikomu jinýmu, krom svýmu tátovi, bych to nikdy nesvěřila. jestli se mu to podaří, tak nevim, obejmu ho, dám mu pusu, cokoliv... a mimo to řekl, že kdyby to byl jenom spadlej systém, že to nahodí a v tom případě nebude nutnost to zálohovat, ale pokud tam bude nějakej problém, tak to nejen zazálohuje, ale pokusí se to i opravit a to všechno za 500? no jo, mít s ním známost už tolik let se vyplatí, ale 500 oproti 6000..to je úžasný...

tímto jsem vám chtěla tedy oznámit, že dlouho nepřibude absolutně nic. ani tečka. všechno mám na Torim a pan Havránek ho dnes večer bdue studovat a ráno nám dá vědět, co a jak. pokud to pude dobře, do kone týdne bych ho měla mít, pokud ne a mi ho budem muset dát do servisu, bude to trvat 14 až měsíc.

Tentokrát to není můj zkrat, ale zkrat Toriho. neskutečně mě to sere a už nikdy, nikdy si od sony nic nekoupím, pokud se bude jednat o tak velký věci jako lap topi a tak dále. nikdy. Takže smůla.. nemůžu s tím nic dělat, takže budete muset měsíc počkat.

Oya, miláčci x)

 

 

bunny_tan_by_honhon-d3equ7c.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

Noctis,6. 3. 2012 15:17

jo v pohodě počkáme, nic jineho nám ani nezbejvá XD snad se to zpraví

tak to

nani via,29. 2. 2012 22:51

nakrkne,málem mě kleplo na začátku,ale koukám zázrak se přeci jen dějí.pokud Tori přežije chce to pořádnou domluvu ať to příště radši ani nezkouší

yaj

Yoku,29. 2. 2012 15:52

Tak, upřímně jsem se absolutně totálně hrozně moc zděsila, když jsem se prokousávala začátkem. Tak teď sakra doufám, že vše v Torim přežije, jinak umřu na nedostatek čtení. A je pořád lepší čekat si pár týdnů na povídky, než vědět, že jsou všechny v háji ;)

ty mě sere*

sisi/ctenar,28. 2. 2012 19:36

A JÁ DOPRDELE'!!!!!!!!!!! CHTĚLA ČÍST TY PERVERNÍ MANÍKY Z JUNGLEEE!!!!

d...sony

krisis,28. 2. 2012 18:28

ahojky strasne ma mrzi co sa ti stalo ani nevies ake hysaky som chytala ked mi stary komp odpalil komplet maturitnu pracu dva tyzdne pred terminom.....ja som si kupovala nb pred rokom a nieco a kedze som sa do toho rozumela asi ako paradajka do stodoly tak som hladala a konzultovala atd s kdejakym moznym tvorom...a aj ked mali rozne nazory v par veciach sa zhodli a tao napriklad aj v tom ze sony NEMA dobre nb ani servis...ak by si chcela kupovat nb tak odporucam asus (pozor je to moj nazor podporeny par ludmi), vysiel z toho najlepsie...dufam ze sa podari to dat vsetko do poriadku uz len kvoli tebe a tvojim uzasnym poviedkym

...

Luna,28. 2. 2012 17:02

joo, vim, co to je ztratit úplně všechny povídky a obrázky, nám se to jednou stalo taky, ale to jsme ještě měli normální komp, jak já byla vzteklá...kdyby mě kleknul noťas, tak by mě asi trefil šlak...držim pěsti honey a jestli se to tomu chlápkovi povede, tak mu snad koupim flašku, až tam zase přijedu